SEJJ, SZELLŐK… újra fújnak Nágocson!

Vissza a hírekhez

Felkavaró és örömteli, hogy a Zichy család meghívására 2018. szeptember 8-án 18.00 órakor bemutathatjuk Nágocson a Sej, Szellők… című darabunkat.

Török Tamás író, rendező a néhai nágocsi Rentler Kató és Török Károly pedagógus-házaspár legkisebb gyermeke a szüleitől hallott események hiteles elmondása alapján írta, sok-sok fantáziával. A helyszín Nágocs, a kastélyban működő iskola. Kacagtató és könnyes visszaemlékezés ez, az 1950-es évek úttörő mozgalmára és Nágocs életére, ami híven tükrözi az ország hasonló kis falvainak akkori életét: bárói kastélyból átalakított körzeti általános iskolájával, írástudatlan cselédből szakfelügyelővé és kultúrkomisszárrá váló nőalakjával a TSZ-esítések viharkabátos fiatal elvtársaival…

A számtalan tragikus és komikus helyzet igényesen feldolgozott mozgalmi dalokkal szórakoztató úttörő-revű is lehetne, ha nem szőné át a folyamtos fenyegetettség a beadott földek, titkos keresztelők és beszolgáltatások miatt. Rákosi Mátyás 60. születésnapjára készített nagyopera miatt.

A színdarab pontos körkép 60 év távlatából a közelmúlt magyar valóságáról.

IISZT