Matei Vișniec

Kenyérrel a zsebben

erdélyi dráma egy felvonásban

„A történet morális üzenete emberi természetünket és sokszor alig észrevehető, jól álcázott gyávaságunkat helyezi górcső alá. Miközben szereplőink által bősz filozofálást folytatunk erényeinkről és cselekedeteink helyességéről és szépségéről, észre sem vesszük, hogy mozdulatlanul, bénán állunk egy olyan helyzet előtt, amikor valóban cselekedni kéne. Nem ismerős ez valahonnan?” (Matei Vișniec)

A SÉTABOTOS FÉRFI: Bír a megbotránkozás mérhetetlen képességével bír, agresszív, manipulatív, kétszínű, makacs, kissé gyáva, kissé ijedős, hajlamos könnyen elkeseredni azoktól a problémáktól, amelyeket nem bír megoldani, hű a saját korlátaihoz, gyanakvó, tökéletes alkat a végzet áldozatának szerepére, de jobb szeretne ő lenni a bakó. Egy mai teljesen elveszett ember akinek vannak álmai, de nem képes őket megvalósítani


A KALAPOS FÉRFI: Könnyen lenyűgözhető, ellentmondásos, ravasz, impulzív, de számító, cinkostárs, titokzatos, kissé gyáva, a tehetetlenség örökös pillanataiban már-már költői, megbékélt a lelkiismeretével, teljesen meg van győződve arról, hogy a cselekvés halogatásával megmentheti a világot, nagylelkű, ha az nem kerül neki semmibe. Mégha aztán mindenbe is. A szélhámos.

Szereplők

Kiss Attila
egyik férfi
Molnos András Csaba
Másik férfi
Zene
Cári Tibor
Díszlet-és jelmez
Albert Alpár