A Magyar Teátrumi Társaság videóüzenete a Színházi Világnap alkalmából. 2020.03.27

https://www.youtube.com/watch?v=UkrCzA7Zmfg&feature=youtu.b

Élőadásaink a 2020.03.11-es közégészségügyi kormányrendelet alapján ideiglenesen szünetelnek. Köszönjük megértésüket, és szeretettel várjuk Önöket vissza a jövőben!

Az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű alkotóműhelyünk a 2019/2020-as évadban ünnepeli megalakulásának 13. évfordulóját. Sok évvel ezelőtt azzal a céllal indultunk Szentendrén, hogy minőségi felnőtt előadásokat létrehozva, az irodalmi és színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönség számára biztosítsunk igényes színházi szórakozást, elmélkedést és értékteremtést. Mára felépítettünk egy közel 5000 tagú színházi klubot, 28 bemutatót tartottunk, 1213 előadásunkat, több mint 500 000 néző látta.

Műsortervünkkel egyfajta kultúrmissziót teljesítünk.
Fontosnak tartjuk azt is, hogy igazi magyar dráma-kincseket vigyünk színre, hívjunk városunkba vidékről és a határon túlról, valamint vállaljuk, hogy többre érdemes produkciókat - szárnyunk alá véve – elutaztatunk az ország legtávolabbi pontjaira is.

A társulatunkat – nemzeti színház-kultúránk értékeinek ápolásáért és építéséért végzett munkájáért - Szentendre városa 2015-ben Pro Urbe díjjal jutalmazta.

„Büszkeséggel tölt el, hogy 12. évadunkat ideiglenes játszóhelyünkön a szentendrei Barcsay Színpadon - ünnepelhettük kiváló kollégáimmal együtt. A Dunakanyar közönsége valamennyi előadásunkat teltházzal tisztelte meg, így aztán nem volt kérdés korábban sem, most sem, hogy szükség van a munkánkra, igény van az előadásainkra. Színésznő vagyok, ez a hivatásom, ez az életem, éppen ezért boldog voltam a 12. születésnapunkon. Az előttünk álló évek sok meglepetéssel fognak szolgálni, amiről a folyamatosan fogunk beszámolni havi hírleveinkben. Ezért érdemes regisztrálni.

Köszönjük hűségüket és, hogy eddig is velünk tartottak.”

(Ivancsics Ilona)