Egressy Zoltán

GORDIUSZ

karanténkomédia

​Karanténfeszültség (ugye ismerős?): a férj és a feleség - relatív hétköznapi szabadságból - közös lakásukba kényszerül.

Karanténfeszültség (ugye ismerős?): a férj és a feleség - relatív hétköznapi szabadságból - közös lakásukba kényszerül. A feleség totális felhatalmazást kér az életközösség igazgatására a járvány idejére. A férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát. A takarítónő feltűnése a házaspárnál családon belüli erőszakra enged következtetni. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz.

A darabot Egressy Zoltán a Literatura Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette el, mely pályázatra beérkezett számtalan irodalmi alkotás mellett ez a darab egyszeri alkalommal, online verzióban, felolvasó színházi keretek között került bemutatásra. A darab cselekményét a szerző - a Zichy Szín-Műhely felkérésére – átdolgozta, kibővítette és véglegesítette, így a vígjáték már klasszikus színházi keretek között is latható 2022-től.

Zichy Szín-Műhely vendégelőadása

Szereplők

László G. Attila
TIBOR, tanár
Gubik Ági
EMMA, üzletasszony
Fekete Linda
ÉVI, takarítónő
diszlet
Kovács Yvette
jelmez
Papp Jenő
dramaturg
Bártfay Rita
hang / fény
Kiss Tibor
rendező-asszisztens
Kovács Erika
rendező
Léner András
producer
Zichy Gabriella