KERTI BOTANIKA

a költészet kertjében

lírai esték

együtt olvasunk, hallgatunk és elmélkedünk

Színházklubunk tagjaival és barátainkkal a tavaszi és nyári estéken most még párnákon és székeken ülve tálalhatjuk egymásnak kedvenc verseinket, novelláinkat és falatkáinkat.

2019 nyarán elindul az építkezés szentendrei bázisunkon. Hamarosan megnyílik a Kert Színpad ahol még komfortosabban adhatjuk át magunkat a kerti irodalom legszebb pillanatainak. Együtt vagyunk, együtt dobog a szívünk, együtt lélegzünk. Tudjuk, hogy mit jelent együtt lenni és mit jelent számunkra egy értékes gondolat, egy hirtelen sohaj, egy ellopott pillantás, egy hold-fény simogatta emberi hang. Ahogy a múlt sok magasztos gondolata egy gyertya, vagy a gázláng fénye mellett született, mi is újjászülethetünk, vagy elveszhetünk múltunkban és jövőnkben. Az ülések kényelmesebbek lesznek, a fények érdekesebbek, de a hang, az anyanyelvünkön, ha rajtunk múlik a sajátunk marad még sokáig.

Együtt lehetünk Csokonaival, Vörösmartyval, Arannyal, Adyval, Babitssal, Radnótival, Bródyval, József Attilával, Nagy Lászlóval, Reményikkel, Dsida Jenővel, Áprily Lajossal, Máraival, Wass Alberttel, Kányádival, Weöressel, Varróval.. és néha aki bátrabb az elhozza saját írását meghallgatásra. Nem fogjuk felfalni ha elcsuklik a hangja!

Szereplők

ÉN
TE
Ő
MI
TI
ŐK