AKARSZ VELEM KÓBOROLNI?

Zenés kalandozás Versországban

​A társulat fiatal művészei arra a kimondhatatlan gyönyörűségre vállalkoztak, hogy a jelenlegi pandémiás helyzetre való tekintettel, olyan zenei verses feldolgozásokat, mini meséket készítettek, amik a virtuális térben is teljes értékű élményt nyújtanak iskolás korú gyermekeknek és szüleiknek.

A műsor kortárs költők – Lackfi János, Varró Dániel, Kiss Ottó, Szabó T. Anna, Tóth Krisztina – verseiből áll össze Molnár György zenéivel. A 6, egyenként 6-8 perces videóban a vers elhangzik prózában, majd zenével és lesz olyan, aminek a múzsájáról maga a költő is vall néhány szóban.

A két előadó, Nemcsók Nóra és Molnár György humorral, bohókásan vezeti be a gyermekeket és azok gyermek lelkű szüleit a versek varázslatos, titokzatos világába a három költő segítségével, akik videó felvételen meg is jelennek és elmesélik a megénekelt verseik történetét és, hogy vajon mi inspirálta őket az adott vers megírására.

Ebben az előadásban a főhős a versben elmesélt történet, a rímek, versformák sokszínűsége és a könnyed zenei játékosság.

Akik játszák könnyű dolguk van, hiszen humorral bevonva a gyerekeket interakció segítségével a közel ötven percnyi előadás úgy elröppen, mint az a bizonyos mesebeli herceg, szíve választottjával a mese végén.

Ez még nem minden!!!! Mert lesz itt kérem a gondolkodás mellett közös éneklés, körben járás, ugrándozás, rikkancsolás, leguggolás, nyújtózkodás és nagyon-nagyon sok nevetgélő csendben maradás is !

Ez az előadás az NKA támogatásával jött létre. Köszönjük !

Szereplők

Molnár György
gitár és ének
Nemcsók Nóra
próza és ének
munkatárs
Lendvai Edit
video utómunka
Philipp Helga