Azzal az örömteli hírrel köszöntjük Önöket, hogy társulatunk szeptemberben újra "megnyitja kapuit” Szentendrén. Közel kétéves kitérő után, ismét "visszataláltunk otthonunkba”, egy olyan méltó helyszínre, amely maga is az össznemzeti kultúránk egyik legszebb szimbóluma: a szentendrei Skanzenbe. A színházi előadásokat a Skanzen Vigadó épületében tartjuk, ahol kezdésként, havonta várja majd Önöket az a 200 férőhelyes színházi környezet, amely reményeink szerint minden igényt ki fog elégíteni. Mindezek mellett, köszönettel tartozunk a Skanzen vezetőségének, hogy egy különleges környezetet biztosítanak munkánk és nézőink számára.

Az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű alkotóműhelyünk a 2020/2021-es évadban ünnepeli megalakulásának 14. évfordulóját. Azzal a céllal indultunk Szentendrén, hogy minőségi felnőtt előadásokat létrehozva, az irodalmi és színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönség számára biztosítsunk igényes színházi szórakozást, elmélkedést és értékteremtést.

Műsortervünkkel egyfajta kultúrmissziót teljesítünk. Fontosnak tartjuk azt is, hogy igazi magyar dráma-kincseket vigyünk színre, hívjunk városunkba vidékről és a határon túlról, valamint vállaljuk, hogy többre érdemes produkciókat - szárnyunk alá véve – elutaztatunk az ország legtávolabbi pontjaira is.

A társulatunkat – nemzeti színház-kultúránk értékeinek ápolásáért és építéséért végzett munkájáért - Szentendre városa 2015-ben Pro Urbe díjjal jutalmazta.

„Büszkeséggel tölt el, hogy 14. évadunkat kezdését új játszóhelyünkön a szentendrei Skanzen Vigadóban - ünnepelhetjük kiváló kollégáimmal együtt. A Dunakanyar közönsége eddig valamennyi előadásunkat teltházzal tisztelte meg, így aztán nem volt kérdés korábban sem, most sem, hogy szükség van a munkánkra, igény van az előadásainkra. Színésznő vagyok, ez a hivatásom, ez az életem, éppen ezért boldog vagyok a 14. születésnapunkon. Az előttünk álló évek sok meglepetéssel fognak szolgálni, amiről a folyamatosan fogunk beszámolni havi hírleveinkben. Ezért érdemes regisztrálni.

Köszönjük hűségüket és, hogy eddig is velünk tartottak.”

Ivancsics Ilona
társulatvezető