Azzal az örömteli hírrel köszöntöttük Önöket, hogy társulatunk szeptemberben újra "megnyitotta kapuit” Szentendrén. Közel hároméves kitérő után "visszataláltunk otthonunkba”, egy olyan méltó helyszínre, amely maga is az össznemzeti kultúránk egyik legszebb szimbóluma: a szentendrei Skanzenbe. A színházi előadásokat a Skanzen Vigadó épületében tartjuk, ahol egy 200 férőhelyes színházi környezet várja Önöket, amely reményeink szerint minden igényt ki fog elégíteni. Mindezek mellett, köszönettel tartozunk a Skanzen vezetőségének, hogy egy különleges környezetet biztosítanak munkánk és nézőink számára.

A pandémia második hulláma bennünket is elért. Az őszi kezdés után most csak on-line térben tudunk játszani és szórakoztatni. Készülünk a nyári szabadtéri fesztiválra, amit szinztén a Skanzenben tervezünk.

Az Ivancsics Ilona és Színtársai nevű alkotóműhelyünk idén ünnepeli megalakulásának 14. évfordulóját. Azzal a céllal indultunk Szentendrén, hogy minőségi felnőtt előadásokat létrehozva, a színházi kultúrára vágyó Dunakanyar közönség számára biztosítsunk igényes színházi szórakozást, elmélkedést és értékteremtést.

Műsortervünkkel kultúrmissziót teljesítünk. Fontosnak tartjuk azt is, hogy igazi magyar dráma-kincseket vigyünk színre, hívjunk városunkba vidékről és a határon túlról, valamint vállaljuk, hogy többre érdemes produkciókat - szárnyunk alá véve – elutaztatunk az ország legtávolabbi pontjaira is.

Társulatunkat – nemzeti színház-kultúránk értékeinek ápolásáért és építéséért végzett munkájáért - Szentendre városa 2015-ben Pro Urbe díjjal jutalmazta.

„Büszkeséggel tölt el, hogy 14. évadunkat kezdését új játszóhelyünkön a szentendrei Skanzen Vigadóban ünnepelhettük kiváló kollégáimmal együtt. A pandémia sokunk életét felkavarta. Régi barátokat és családtagokat veszítettünk el. Az előttünk álló évek remélhetőleg sokkal jobb élményekkel fognak szolgálni, amiről folyamatosan fogunk beszámolni havi hírleveinkben. Ezért érdemes regisztrálni.

Köszönjük hűségüket és, hogy eddig is velünk tartottak.”

Ivancsics Ilona
társulatvezető

Támogató partnereink az EMMI, az NKA, a szentendrei SKANZEN, és Tököl Város Önkormányzata. Köszönettel tartozunk színházi klubtagjainknak és egyéni támogatóinknak, akik segítik munkánkat.